Takhuvar & Infästningar

Vilpe® Takhuvar, Fläktar, Luftare, Ross, Solar

Vilpe® är en produktgrupp med lösningar för marknadens alla plåt-, tegel och papptak. Produkterna tillverkas i ett flertal färger. För att se alla tillgängliga produkter hänvisar vi till vilpe.se för mer information och fler produkter.

Flow Takfläkt P-serien

Uppåtblåsande och energieffektiv isolerad takfläkt med FLOW-hatt och med EC-motor, styrs via extern 0-10 V styrsignal (från DUC, VILPE® extern ECo-Controller eller VILPE® ECo Ideal Wireless). Fläkten har inbyggd ljuddämpare. Perforerad förzinkad tunnplåt, med 50 mm isolering. Med fläkten behövs VILPE® genomföring enligt takmaterial.

Detta är endast ett litet urval med de produkter och lösningar som finns för marknadens plåt- tegel och papptak. Besök gärna Vilpe.se för att se det kompletta utbudet av produkter!

Frånluftshuv Flow P-serien

Isolerad frånluftshuv med FLOW-hatt uppåtriktat luftflöde och regnvatten hindras att rinna ner i röret. Inre rör är av förzinkad tunnplåt. Används till avluft från ventilationsaggregat eller köksfläkt. Med huven behövs VILPE® genomföring enligt takmaterial.
Finns med anslutning i flera diameter.
Produkten är bedömd i Byggvarubedömningen och SundaHus Miljödata.

Alipai Flow

Undertrycksavluftare för montering på platta eller låglutande papptak. Används för att undvika fuktskador. Alipai luftar isoleringen och jämnar ut trycket.
Finns för platta, låglutande tak samt nockmontering 14 resp 27 grader.
Produkten är bedömd av Byggvarubedömningen och SundaHus Miljödata.

Avloppsluftare Flow

Oisolerad avloppsluftare med FLOW-hatt. Med avloppsluftaren behövs VILPE® genomföring enligt takmaterial.
Dimensioner: Ø 110 mm, rörhöjd 300 mm. Finns i flertal färger. Finns också i isolerad variant.
Innehåll: Avloppsluftare, FLOW hatt, monteringsskruvar

Air ridge

Nockventilation för papptak. Den monteras enkelt genom sin
klickkonstruktion löpande längs hela nockens längd. Maximal taklutning 45 grader.

Infästningar

Bland våra infästningar finns Powerskruv, Croco-hylsan, Betongskruv, isolerskruv, Lättbetongskruv, brickor, träskruv/bricka samt verktyg för montering av dessa. Delar av detta sortiment finns också på www.vilpe.se